מזמור המנורה

 סגולה לפרנסה, הצלחה ושמירה בדרך, ינצל מגזירות רעות, ימצא חן בעיני ה' ואדם 

אחד מרבותינו הראשונים רבנו אליעזר מגרמייזא בעל הרוקח אשר חי לפני כ-800 שנה, גילה לנו סגולה נפלאה, לומר את מזמור ס"ז בספר התהלים 'למנצח בנגינות' - הידוע בכינויו 'מזמור המנורה' כשהוא כתוב בצורת מנורה, וכתב, שמקור דבר זה הוא ממה שהראה הקב"ה לדוד המלך ברוח הקודש! ובמזמור זה ישנם סודות רבים נסתרים וגנוזים. סגולות רבות ישנן באמירת מזמור זה כשהוא בציור המנורה, וכפי שכתב בעל הרוקח: כל הרואה מזמור זה בכל יום מצוייר כצורת המנורה - ימצא חן ושכל טוב בעיני אלקים ואדם. והאומרו בכל יום בזמן נץ החמה - לא יקרה לו שום גזירה רעה. וחשוב הוא לפני הקב"ה כאילו הדליק את המנורה בבית המקדש, ומובטח לו שהוא בן העוה"ב. והאומר אותו בכוונה שבעה פעמים קודם שיוצא לדרך - ילך לשלום ולהצלחה. אם יצוייר על ארון הקודש - יגן בעד גזירה רעה לקהל. יתירה מכך, מרן בעל ה'בן איש חי' הקדוש הוסיף לחדש, שעצם כך שהאדם מצייר לפניו צורת המנורה - יצליח.

 ובכך מבאר את הטעם ששלמה המלך ע"ה עשה עשרה מנורות של זהב בהיכל של בית המקדש, אף על פי שלא היה מדליק בהם, אלא היה מדליק במנורה שעשה משה רבינו במשכן, והוא מפני שהצורה של המנורה עצמו, הוא מסוגל להצלחה. כדאי ומומלץ לכתוב מזמור זה על גבי קלף, וכפי שכתב מרן החיד"א. מאחר שבמזמור זה טמונים שמות קודש רבים בראשי תיבות ובסופי תיבות, אף שאין אנו יודעים את כל הרמזים והשמות כולם, מכל מקום יש לאומרה בכוונה, ויכוון שאמירת המזמור היא על דעת משה רבנו ע"ה, ודוד המלך ע"ה, וכל שאר הקדושים שהיו יודעים עומקן של דברים, וכפי שכתב הגר"ח פלאג'י בספרו 'כף החיים'. 

הזמנים המיוחדים לאומרה, כנזכר לעיל בעת נץ החמה וכן קודם יציאה לדרך. עוד כתב רבינו האריז"ל ב'שער הכוונות', שיש לומר מזמור זה בכל יום בתפילות שחרית מנחה וערבית, לאחר העמידה קודם 'אלהי נצור'. סגולה נוספת באמירת מזמור זה - שיתברכו מזונותיו של האדם וכפי שכתב בספר 'אגודת אזוב' (למקובל הגאון רבי יצחק האזובי, אשר חי ופעל לפני כשש מאות שנה). וכך מדוקדק מדברי הזוהר הקדוש בפרשת יתרו. ואכן, המהרח"ו ב'פרי עץ חיים' כתב, שלאחר שיטול מים אחרונים יאמר 'למנצח בנגינות'.

 מתוך "שיח יצחק" מסכת מנחות